Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré – Bc. Markéta Kubecová
Bc. Markéta Kubecová
Master's thesis
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
The content of vitamin C in the fruit juices and puree
Abstract:
Vitamin C je ve vodě rozpustný vitamin, nazývaný také jako askorbová kyselina. Prolidský organismus je esenciální a musíme ho přijímat potravou. Uplatňuje se v mnohabiologických procesech a je tedy důležitý pro správnou funkci organismu.Askorbová kyselina se nachází především v ovoci a zelenině, které tak mají významnýpodíl na příjmu vitaminu C ve stravě. Nejvyšší obsah vitamin C obsahuje čerstvé ovocea …moreAbstract:
Vitamin C is water-soluble vitamin, also called ascorbic acid. It is essential for humanorganism which is obtained from food. It is used in many biological processes and is thereforeimportant for the proper function of the organism.Ascorbic acid is mainly found in fruits and vegetables which have a significant shareof vitamin C intake in the diet. The highest content of vitamin C contains fresh fruits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Petra Hrádková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBECOVÁ, Markéta. \textit{Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/sutzu3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Možnosti stanovení vitaminu D metodou HPLC
Eva SALVETOVÁ -
Stanovení vitaminu C metodou HPLC s rozdílnou možností detekce
Kamila ŠIMÁNKOVÁ -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights