Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem – Marie Míková
Marie Míková
Bakalářská práce
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Antioxidant Activity of Wheat with Colored Grain
Anotace:
Souhrn:Bakalářská práce zahrnuje literární rešerši informací o pšenici v souvislosti s antioxidační aktivitou jejich barevných variet. Teoretická část obsahuje charakteristiku pšenice, její původ, taxonomií, morfologickou stavbu a chemické složení. Dále se věnuje metodám zjišťování antioxidační aktivity - ABTS, DPPH a ORAC. Praktická část práce porovnává antioxidační aktivitu u vybraných vzorků pšenice …víceAbstract:
The Bachelor's Thesis covers the literary review about wheat in the context of antioxidation activity of its coloured varieties. The theoretical part deals with wheat and its properties, its origin, taxonomy, morphological structure and chemical composition.Furthermore, it studies the methods of getting antioxidation activity data - ABTS, DPPH and ORAC. The aim of the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační sytémy u lišejníků
Adam Slavík -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Analysis of Wheat Production in India
Suprity Prasad -
Evaluation of wheat commodity
Diana Safaryan -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI
Název
Vložil
Vloženo
Práva