Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu – Bc. Martina Špunarová
Bc. Martina Špunarová
Diplomová práce
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
The Effect of Package Material on Changes of Selected Parameters of Dutch-type Cheese during Ripening
Anotace:
Cílem této práce bylo sledování vlivu typu zracího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra. V laboratorních podmínkách byly vyrobeny modelové přírodní sýry holandského typu, které byly zabaleny do tří typů zracích obalů. V průběhu zrání byly sledovány hmotnostní ztráty, texturní parametry a obsah biogenních aminů. Z výsledků pokusu bylo prokázáno, že použité typy zracích obalů ovlivňují …víceAbstract:
The aim of this work was to observe the influence of the types of ripening rinds of natural cheese on the change of chosen parameters. Test cases of natural Dutch type cheese were produced under laboratory conditions which were covered in three different types of ripening rinds. During ripening, mass loss, texture parameters and content of biogenic amines were observed. From the results, it was proven …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPUNAROVÁ, Martina. \textit{Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/sy8pcn/.
Jak správně citovat práci
Špunarová, Martina. Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vybrané jakostní ukazatele daňčího masa z farmových chovů
Markéta FÜRSTOVÁ -
Vybrané jakostní ukazatele masa zvěře z farmových chovů
Šárka PETÁKOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na vybrané jakostní ukazatele pšenice
Tereza Turková -
Jakostní ukazatele mléka při změně technologie dojení
Simona VOKŘÁLOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na vybrané jakostní ukazatele pšenice
Tereza Turková -
Vliv typu uzávěru láhve na vybrané jakostní ukazatele vína
Lucie PIVOVARČÍKOVÁ -
Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků
Alena Jedounková -
Vliv dusíku a fosforu na jakostní ukazatele rajčat
Zdeňka LAJDOVÁ