Sára Matysová

Bachelor's thesis

Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky\nl{} aktivních látek v čokoládě

Modern analytical techniques in analysis of biological active compounds in chocolate
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v čokoládě. Teoretická část shrnuje informace o způsobu výroby čokolády a jejím chemickém složení. Dále se věnuje procesu alkalizace a jeho vlivu na obsah biologicky aktivních látek. Praktická část bakalářské práce je věnována stanovení celkového obsahu fenolických látek a antioxidační …more
Abstract:
This thesis focuses on analysis of biologically active compounds present in chocolate using modern analytical techniques. The theoretical part summarizes information about chocolate production and its chemical composition, further, the process alkalisation and their impact on the content of biologically active substances are described. The experimental part of the thesis deals with the determination …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Matysová, Sára. Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky\nl{} aktivních látek v čokoládě. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická