"Guten Appetit" Vergleich von Speisekarten Lexikalisch-kulturelle deutsch-tschechische Analyse – Veronika Mrkvičková
Veronika Mrkvičková
Bachelor's thesis
"Guten Appetit" Vergleich von Speisekarten Lexikalisch-kulturelle deutsch-tschechische Analyse
"Enjoy Your Meal" the Comparison of Menus, Lexical-Cultural German-Czech Analysis
Abstract:
This thesis deals with the comparison of Berchtesgaden´s and Pilsner´s cuisine, restaurants, menus and with them related topic of eating culture and international expressions used within the German and Czech gastronomy. The first part of the thesis explains the concept ?eating culture? and other culture connected topics. This part further explains the international gastronomy expressions and gives …moreAbstract:
Tato práce se zabývá srovnáním berchtesgadenské a plzeňské kuchyně, restaurací, jídelních lístků a s tím souvisejícím tématem kultury stravování a mezinárodních výrazů v oblasti gastronomie v rámci Německa (Bavorska) a České republiky. První část vysvětluje pojem ?kultura stravování? spolu s dalšími k ní náležícími tématy. V práci je zpracováno téma mezinárodních výrazů v řeči gastronomie, k němuž …more
Language used: German
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 3. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 28. 5. 2013
- Supervisor: Mgr. Lenka Matušková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRKVIČKOVÁ, Veronika. \textit{''Guten Appetit'' Vergleich von Speisekarten Lexikalisch-kulturelle deutsch-tschechische Analyse}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Arts and Philosophy. 2013. Available from: https://theses.cz/id/t9yyha/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrkvičková, Veronika. "Guten Appetit" Vergleich von Speisekarten Lexikalisch-kulturelle deutsch-tschechische Analyse . Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniversity of Pardubice
Faculty of Arts and PhilosophyBachelor programme / field:
Philology / German for Business
Theses on a related topic
-
Současná indická kuchyně a její vliv na britskou gastronomii
Tereza Benetková -
KOREJSKÁ KUCHYNĚ
Aidana Omarova -
Obraz aristokratické kuchyně v 19. století (Rozbor šlechtických rukopisných kuchařských knih, sbírek receptů a jídelních lístků)
Lucie Miklovičová -
TRADICE A ZVYKY GASTRONOMICKÉ KUCHYNĚ VYBRANÉ OBLASTI
Liudmila Plugari -
Kulturní památky a problematika jejich revitalizace; Případová
Natálie Jarušková -
Fine Dining restaurace v České republice a zahraničí
Karolína Worková -
Marketingová strategie restaurace Borgeska
Šancová Šancová -
Organizační struktura restaurace McDonalds
Drabik Drabik