Adam Kovál

Bakalářská práce

Mikrobiologické aspekty zpracování jedlého hmyzu

Microbiological aspects of edible insect processing
Anotace:
Jedlý hmyz se do budoucna jeví jako potenciální udržitelný zdroj bílkovin a dalších živin. Začínají se ale kvůli tomu objevovat otázky ohledně jeho bezpečnosti v oblasti mikrobiologie. Není v dnešní době vypracováno mnoho prací, které se touto tématikou zabývají a nejsou tak legislativně zavedené požadavky na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu. Z důvodů absence konkrétních požadavků je doporučeno …více
Abstract:
Edible insects appear to be a potential sustainable source of protein and other nutrients in the future. However, questions about its safety in the field of microbiology are beginning to arise. Today, not many works dealing with this topic have been written and there are no legislatively established requirements for the microbiological quality of edible insects. Due to the absence of specific requirements …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta