Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu – Ondřej Klimeš
Ondřej Klimeš
Bachelor's thesis
Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu
Application of Natural Extracts as Antimicrobial and Antibacterial Components in Food Stuff Industry
Abstract:
V první části této bakalářské práce se zaměřuji na metody stanovení mikroorganismů. Jsou zde popsány jak klasické mikrobiologické metody (např. kultivační), které jsou základem každého stanovení, tak i modernější metody, které jsou schopny poskytnout výsledky rychleji a mnohdy s větší přesností (např. PCR). Druhá část práce je zaměřena na přírodní antimikrobiální látky, jež jsou zdravotně nezávadné …moreAbstract:
In the first part of this bachelor thesis thefocusis on methods applied for the determination of microorganisms. Both classical microbiological methods (e.g. cultivation methods), which are the basis of every determination, and more modern ones, which are able to provide results faster and with greater accuracy (e.g. PCR) are discussed here. The second part of the work is focused on natural antimicrobial …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLIMEŠ, Ondřej. \textit{Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/tbk21k/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Klimeš, Ondřej. Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Metody stanovení antimikrobiální aktivity látek
Kateřina PODJUKLOVÁ -
Mikroorganismy a jejich riziko v pitné vodě
Simona Prachařová -
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Nela Keresztesová -
Stanovení forem rtuti ve vzorcích s mikroorganismy
Klára Hůsková -
Srovnání kolonizace kořenů rhizosférními mikroorganismy v konvenčně a ekologicky ošetřovaných vinohradech
Kateřina Millerová -
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Marek Hauk -
Stanovení aktivity průmyslově významných enzymů produkovaných mikroorganismy izolovanými z potravinového odpadu
Sofiia Lymarenko -
Použití ekotoxikologických testů s půdními mikroorganismy a bezobratlými pro hodnocení vlivu bioodpadů na zemědělskou půdu
Šárka Křepelková