Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu – Bc. Tereza Drábková
Bc. Tereza Drábková
Master's thesis
Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu
Quality evaluation of olive oils available on the domestic market
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu. Sleduje zastoupení jednotlivých mastných kyselin ve vybraných vzorcích olejů a další kvalitativní parametry jako je číslo kyselosti nebo peroxidové číslo. V experimentální části práce bylo analyzováno 16 extra panenských olivových olejů a 2 oleje ze směsi extra panenského a rafinovaného olivového oleje. …moreAbstract:
This thesis deals with the evaluation of the quality of olive oils available on the domestic market. It monitors the representation of individual fatty acids in selected oil samples and other quality parameters such as acidity number or peroxide value. In the experimental part of the work, 16 extra virgin olive oils and 2 oils from a mixture of extra virgin and refined olive oil were analysed. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Reader: Petr Maršík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DRÁBKOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/tbov50/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Příjem mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin v jídelníčcích školních kuchyní
Karolína SKALNÍKOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)
Ivana Kvisová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů
Markéta Pevná -
Zastoupení mastných kyselin u speciálních potravinářských druhů olejů (lněný, konopný, mandlový, sezamový, arganový)
Jitka Sisrová -
Stanovení profilu mastných kyselin vybraných obilovin a jejich odrůd
Anna Šafránková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights