Kvalitativní parametry medu a jeho vliv na výživu člověka – Veronika Novotná
Veronika Novotná
Bakalářská práce
Kvalitativní parametry medu a jeho vliv na výživu člověka
Quality parameters of honey and its effect on human nutrition
Anotace:
Med je produktem včely medonosné (Apis mellifera). Jedná se o celosvětově velmi oblíbenou potravinu, která je využívána nejen jako sladidlo, ale také jako terapeutický prostředek. Celkem osm parametrů kvality je definováno legislativně a několik dalších, jako je obsah prolinu či poměr mezi glukózou a fruktózou, náleží k parametrům dobrovolným. Stanovení dobrovolných parametrů by mělo zaručit ještě …víceAbstract:
Honey is a product of the honey bee (Apis mellifera). It is a very popular food item worldwide, utilized not only as a sweetener but also as a therapeutic agent. Eight quality parameters are legislatively defined, and several others, such as proline content and the glucose/fructose ratio, are voluntary parameters. Establishing voluntary parameters should ensure even higher quality honey or help to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Petr Šmíd, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Veronika. \textit{Kvalitativní parametry medu a~jeho vliv na výživu člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/te1j67/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání kvalitativních a kvantitativních parametrů u medů v závislosti na způsobu jejich získávání
Kateřina Patloková -
Biochemické a fyziologické obranné reakce v těle včely medonosné ve stresový situacích
Nela PROKŮPKOVÁ -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Vliv složení tuhých alternativních paliv na složení a vlastnosti produktu po spalování
Robert Matysík -
Produkce, funkční a chemické složení nadzemní biomasy a chemické složení opadu alpinské tundry Východních Sudet v reakci na seč
Michaela KONEČNÁ -
Modifikace složení tenkých vrstev chalkogenidových skel systému\nl{} As-S připravených metodou spin-coating úpravou složení\nl{} výchozího roztoku
Tomáš Škop -
Vliv složení vstupní suroviny a procesních parametrů termického rozkladu odpadních plastů na výtěžky a složení produktů
Kamila Kozelková -
Studium vybraných charakteristik elektrostaticky zvlákněných vláken s ohledem na materiálové složení zvlákňovaných vláken s ohledem na materiálové složení zvlákňovaných roztoků
Gabriela Mašková
Název
Vložil
Vloženo
Práva