Využití vybraných odrůd rodu Begonia L. jako jedlých květů – Markéta Teichmanová
Markéta Teichmanová
Bakalářská práce
Využití vybraných odrůd rodu Begonia L. jako jedlých květů
The use of selected varieties of Begonia L. as edible flowers
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a sortimentem sbíraných a pěstovaných rostlin, především pak rodu Begonia L. Větší pozornost byla věnována B. tuberhybrida Voss., u které se uvádí mimo jiné také základní pěstební technika, botanické rozdělení, sortiment a obsahové látky. Uvedeny jsou i způsoby úprav jedlých květů. Byla použita Begonia × tuberhybrida Voss., nejlépe hodnocen byl bylinkový …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics and the range of collected and cultivated plants, especially the genus Begonia L. Greater attention was paid to B. tuberhybrida Voss. for which, among others, is stated basic cultivation technology, distribution, botanical assortment and their constituents. Presented are also methods of preparation of edible blossoms. There was used Begonia × tuberhybrida …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Věra Žďárská, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické technologie / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová
Název
Vložil
Vloženo
Práva