Veronika Hermanová

Bakalářská práce

Aditiva ve víně

Additives in wines
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává obecně o potravinářských přídatných látkách, specifičtěji se zaměřuje na jejich využití při výrobě vína. V první části práce je nastíněna historie a technologie vín, do níž je zakomponována i jejich klasifikace. Druhá část práce se věnuje popisu potravinářských aditiv, jejich uzákoněnými podmínkami pro využívání, rozdělením a také jejich uplatněním ve vinařství. Na tento …více
Abstract:
This bachelor thesis is about food additives in general. More specifically, it is focused on its usage in wine production. The first part of the thesis outlines the history and technology of wines, which involves their classification. The second part deals with the description of food additives, their legal conditions for use, distribution and their application in viticulture. This section is followed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
  • Oponent: Romana Bačová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin