Veronika Hermanová
Bakalářská práce
Aditiva ve víně
Additives in wines
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává obecně o potravinářských přídatných látkách, specifičtěji se zaměřuje na jejich využití při výrobě vína. V první části práce je nastíněna historie a technologie vín, do níž je zakomponována i jejich klasifikace. Druhá část práce se věnuje popisu potravinářských aditiv, jejich uzákoněnými podmínkami pro využívání, rozdělením a také jejich uplatněním ve vinařství. Na tento …víceAbstract:
This bachelor thesis is about food additives in general. More specifically, it is focused on its usage in wine production. The first part of the thesis outlines the history and technology of wines, which involves their classification. The second part deals with the description of food additives, their legal conditions for use, distribution and their application in viticulture. This section is followed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
- Oponent: Romana Bačová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Michaela Marková -
Aditiva v potravinách
Vendula GRUNTOVÁ -
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Jana KLEPÁČOVÁ -
Bezpečnost a ochrana zdraví při výuce odborného výcviku
Jiří Kalenda -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán