Veronika Hermanová

Bachelor's thesis

Aditiva ve víně

Additives in wines
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává obecně o potravinářských přídatných látkách, specifičtěji se zaměřuje na jejich využití při výrobě vína. V první části práce je nastíněna historie a technologie vín, do níž je zakomponována i jejich klasifikace. Druhá část práce se věnuje popisu potravinářských aditiv, jejich uzákoněnými podmínkami pro využívání, rozdělením a také jejich uplatněním ve vinařství. Na tento …more
Abstract:
This bachelor thesis is about food additives in general. More specifically, it is focused on its usage in wine production. The first part of the thesis outlines the history and technology of wines, which involves their classification. The second part deals with the description of food additives, their legal conditions for use, distribution and their application in viticulture. This section is followed …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
  • Reader: Romana Bačová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology