Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí – Bc. Lucie Vyhlasová, DiS.
Bc. Lucie Vyhlasová, DiS.
Diplomová práce
Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí
Biologically Active Subsance of Herbs and Their Mixtures
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením biologicky aktivních látek léčivých bylin: Ibišek, Heřmánek pravý, Jasmín, Kopřiva dvoudomá, Máta peprná, Meduňka lékařská, Ostropestřec mariánský, Třezalka tečkovaná. V teoretické části diplomové je uvedeno obecné chemické složení bylinných čajů a blíže jsou popsány zkoumané druhy vzorků, jejich botanické charakteristiky, chemické složení, použití a zdravotní účinky …víceAbstract:
The Diploma thesis deals with the determinativ of biologically active substance sof medicinal herbs: Hibiscus, Matricaria chamomilla, Jasminum officinale, Urtica dioica, Mentha piperita, Melissa officinalis, Silybum marianum, Hypericium perforatum. In the theoretical part of the thesis describe the general characteristics of medicinbal products, theur collection, adjustment, the active substances cantained …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vyhlasová, Lucie. Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí . Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv stáří a infekčního tlaku na obsah fenolických látek u rajčete
Tereza Heinrichová -
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Viktória Balaščáková -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Michaela Suchyňová -
Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus
Anežka Šuráňová -
Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy
Anežka AUEROVÁ