Sára Vavřinčíková

Bachelor's thesis

Biologické vlastnosti hřebíčku

Biological properties of clove
Abstract:
Bakalářská práce byla zaměřena na biologické účinky hřebíčku a eugenolu, které mají velký význam jako potencionálního konzervantu potravin a zdroje antioxidantů. Úvod pojednává o obecných vlastnostech a složení hřebíčku. Následně se práce věnuje metodám technického zpracování, zejména získávání esenciálního oleje a jeho zapouzdření. Závěr je věnován využití hřebíčku v různých průmyslových odvětvích …more
Abstract:
The bachelor's thesis was focused on the biological effects of clove and eugenol, which are significant as potential food preservatives and sources of antioxidants. The introduction discusses the general attributes and composition of clove. The thesis then addresses the technical processing methods, particularly the extraction and encapsulation of essential oil. The conclusion is dedicated to the application …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vavřinčíková, Sára. Biologické vlastnosti hřebíčku. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická