Mládeží uplatňovaná prevence vybraných alimentárních nákaz v regionu Milevsko – Bc. Lucie VINKLEROVÁ
Bc. Lucie VINKLEROVÁ
Diplomová práce
Mládeží uplatňovaná prevence vybraných alimentárních nákaz v regionu Milevsko
The Youth of selected infectious alimentary disease preventiv in the region Milevsko
Anotace:
Alimentární nákazy tvoří rozsáhlou skupinu infekčních onemocnění. Jsou to významná onemocnění vyskytující se více v rozvojových zemích, ale nevyhnou se ani zemím vyspělým. Původcem onemocnění jsou bakterie a jejich toxiny, viry, paraziti a priony, jejichž zdrojem je infikovaný člověk nebo zvíře. Cestou přenosu je kontaminovaná půda, kontaminovaná voda a potraviny, někdy též kontaminované předměty. …víceAbstract:
Foodborne diseases form a large group of infectious diseases. These substantial diseases are occurring more in developing countries but they do not avoid developed countries. The originators of the disease are bacteria and their toxins, viruses, parasites and prions, whose source is an infected person or animal. The disease is passed on by contaminated soil, contaminated water and food, sometimes contaminated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 8. 2013
Zveřejnit od: 14. 8. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MUDr. Lidmila Hamplová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VINKLEROVÁ, Lucie. \textit{Mládeží uplatňovaná prevence vybraných alimentárních nákaz v regionu Milevsko}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/tmneuy/.
Jak správně citovat práci
VINKLEROVÁ, Lucie. Mládeží uplatňovaná prevence vybraných alimentárních nákaz v regionu Milevsko. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.8.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 8. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaMagisterský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Odborný pracovník v ochraně veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Dopad epidemiologických opatření covid-19 na pořádání významných sportovních akcí
Vendula Frintová -
Výskyt alimentárních infekcí bakteriálního původu (salmonelózy, kampylobakteriózy a listeriózy) v letech 2014–2018 v zemích EU: Česká republika, Polsko a Dánsko
Adéla Rejdová -
Zdravotní rizika alimentárních nákaz
Kateřina HUDCOVÁ -
Alimentární nákazy z potravin - intoxikace salmonelou
Irena JEŘÁBKOVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Marie-Anna Kopřivová -
PREVENCE ALIMENTÁRNÍCH NÁKAZ A VYHODNOCENÍ REŽIJNÍCH NÁKLADŮ V
Arne Žurek -
Výskyt nejčastějších alimentárních nákaz v ČR
Michaela KALÁBOVÁ -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva