Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway – Bc. Silvie DAŇKOVÁ
Bc. Silvie DAŇKOVÁ
Master's thesis
Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway
Quality comparison of beef meat galloway from organic and conventional breeding
Abstract:
Hovězí maso plemene galloway je vysoce kvalitní maso s nízkým obsahem tuku a řadou zdraví prospěšných látek (polyenových nenasycených mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin). V této práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry hovězího masa plemene galloway v závislosti na způsobu chovu (ekologický versus konvenční chov). Vzorky byly pro dané analýzy odebrány …moreAbstract:
Beef meat the breed galloway is the high - quality meat with low content fat and row healthy matters (PUFA, full - value proteins and essential amino - acids). In those work were observed nutritive and sensorial characteristics beef breed galloway depending on style breeding (ecological v. conventional breeding). Samples for given analysises were taken on the instant after defeat from beef stewed steak …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
20066
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DAŇKOVÁ, Silvie. \textit{Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/tnctlk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
DAŇKOVÁ, Silvie. Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Analýza ekologického zemědělství v kraji Vysočina a možnosti přechodu konvenční rodinné farmy do ekologického režimu hospodaření
Marie Tomanová -
Ekologické zemědělství a spotřeba biopotravin
Anna Voronova -
Analýza postojů spotřebitelů k produktům ekologického zemědělství
Natálie Karasová -
Ekologické zemědělství Střední a Východní Evropy
Eva JAVOROVÁ -
Statistická analýza vybraných ukazatelů ekologického zemědělství v ČR
Petra Hamříková -
Analýza stavu ekologického zemědělství a bioprodukce ve vybraném regionu Moravskoslezského kraje - okres BRUNTÁL
Adéla Sojková -
Analýza stavu ekologického zemědělství a bioprodukce ve vybraném regionu Jihomoravského kraje - okres ZNOJMO
Tereza Soukupová -
Analýza druhového složení plevelových společenstev v režimu ekologického zemědělství
Alice Pospíšilová