Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce – Bc. Zuzana ŠEVČÍKOVÁ
Bc. Zuzana ŠEVČÍKOVÁ
Diplomová práce
Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce
Quality changes of milk fat in whole milk powder
Anotace:
Cílem práce bylo zjistit rozsah lipolýzy mléčného tuku vlivem oxidačních procesů v průběhu skladování. V průběhu skladování došlo k výrazným změnám u peroxidového čísla, což bylo zapříčiněno vznikem oxidačních produktů. U ostatních charakteristik byl zaznamenán pouze mírný vzestup obsahu hydroperoxidů a thiobarbiturového čísla.Abstract:
The aim of work was to determine range of lipolysis of milk fat by oxidative changes during storage. Significant changes of peroxid value were noted during storage which were caused by formation of oxidizing products. At of others characteristics were monitored only small changes in content of hydroperoxides and thiobarbituric test.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8072
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠEVČÍKOVÁ, Zuzana. Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Oxidační změny tuku v drůbežích výrobcích
Kateřina Váňová -
Studium hydrolytických a oxidačních změn tuku u válcově sušeného plnotučného mléka
Eva PROCHÁZKOVÁ -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová -
Mléčný tuk
Jan KNOTEK -
Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu
Bronislava Hájková -
Literární dílo Daniely Fischerové Strakaté uši a sušení padouši jako východisko pro tvorbu školního vzdělávacího projektu v mateřské škole.
Ludmila Zlámalová