Bc. Zuzana ŠEVČÍKOVÁ

Diplomová práce

Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce

Quality changes of milk fat in whole milk powder
Anotace:
Cílem práce bylo zjistit rozsah lipolýzy mléčného tuku vlivem oxidačních procesů v průběhu skladování. V průběhu skladování došlo k výrazným změnám u peroxidového čísla, což bylo zapříčiněno vznikem oxidačních produktů. U ostatních charakteristik byl zaznamenán pouze mírný vzestup obsahu hydroperoxidů a thiobarbiturového čísla.
Abstract:
The aim of work was to determine range of lipolysis of milk fat by oxidative changes during storage. Significant changes of peroxid value were noted during storage which were caused by formation of oxidizing products. At of others characteristics were monitored only small changes in content of hydroperoxides and thiobarbituric test.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Identifikátor: 8072

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠEVČÍKOVÁ, Zuzana. Jakostní změny mléčného tuku v sušeném plnotučném mléce. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.