Bc. Lucie Köcherová

Master's thesis

Optimalizace kapitálové struktury vybraných společností zabývajících se výrobou čokolády a cukrovinek

Optimization of the capital structure among selected companies engaged in the production of chocolate and confectionery
Abstract:
Cílem diplomové práce je na základě posouzení finančního zdraví vybraných podniků zabývajících se výrobou čokolády a cukrovinek navrhnout řešení vedoucí k optimalizaci kapitálové struktury. Práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Nejdříve jsou v práci představeny pojmy jako kapitálová struktura a její optimalizace, blíže jsou specifikovány jednotlivé poměrové ukazatele finanční analýzy, pomocí …more
Abstract:
The aim of the thesis is to present a solution leading to the optimization of the capital structure based on the assessment of the financial health of selected companies engaged in the production of chocolate and confectionery. The thesis consists of a theoretical and a practical part. First, concepts such as capital structure and its optimization are introduced in the work, individual ratio indicators …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 9. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Tomáš Heryán, Ph.D.
  • Reader: Ing. Vojtěch Czubaj

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Silesian University in Opava

School of Business Administration in Karvina

Master programme / field:
Economics and Management / Business Economics and Management