Ing. Petra Bogášová

Master's thesis

Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR

Additives in foods and how they are percieved by citiziens of the Czech Republic
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek, které se v současné době stávají součástí téměř každé potraviny. Některá jsou neškodná jiná nikoliv. V první části diplomové práce si prostřednictvím odborné literatury povíme o důležitosti věnovat aspoň minimum času informacím uvedených na obalech potravin. U vybraných látek si popíšeme jejich možný negativní vliv na lidské zdraví. Dále si …more
Abstract:
This thesis deals with the additives that are currently becoming part of almost every food. Some are harmless others do not. In the first part of the thesis, through literature will talk about the importance of time to pay at least minimum information listed on food labels. For selected compounds, we describe their possible negative impact on human health. In addition, we will talk about laws that …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 11. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 1. 2014
  • Supervisor: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
  • Reader: Ing. Zbyněk Vinš

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze