Ing. Petra Bogášová

Diplomová práce

Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR

Additives in foods and how they are percieved by citiziens of the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek, které se v současné době stávají součástí téměř každé potraviny. Některá jsou neškodná jiná nikoliv. V první části diplomové práce si prostřednictvím odborné literatury povíme o důležitosti věnovat aspoň minimum času informacím uvedených na obalech potravin. U vybraných látek si popíšeme jejich možný negativní vliv na lidské zdraví. Dále si …více
Abstract:
This thesis deals with the additives that are currently becoming part of almost every food. Some are harmless others do not. In the first part of the thesis, through literature will talk about the importance of time to pay at least minimum information listed on food labels. For selected compounds, we describe their possible negative impact on human health. In addition, we will talk about laws that …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 11. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 1. 2014
  • Vedoucí: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
  • Oponent: Ing. Zbyněk Vinš

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze