Štúdium antioxidačného profilu u modrých odrôd vyšľachtených na Slovensku – Bc. Štefan Demovič
Bc. Štefan Demovič
Diplomová práce
Štúdium antioxidačného profilu u modrých odrôd vyšľachtených na Slovensku
Studium antioxidačního profilu u modrých odrůd vyšlechtěných na Slovensku
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem antioxidačního profilu vybraných tří modrých moštových odrůd, které byly vyšlechtěny na Slovensku. Cílem práce je laboratorní analýza vybraných pozorovaných znaků a jejich následné srovnání mezi odrůdami a způsobem alkoholové fermentace. V teoretické části práce jsou popsány odrůdy z hlediska pěstitelského, technologického a jejich hlavní morfologické znaky. Následně …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the study of the antioxidant profile of three selected red must varietals cultivated in Slovakia. The aim of the thesis is laboratory analysis of chosen observed traits and their subsequent comparison between varieties and methods of alcoholic fermentation. The theoretical part describes the main morphological features of varieties in their cultivation and technological …víceAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá štúdiom antioxidačného profilu vybraných troch modrých muštových odrôd, ktoré boli vyšľachtené na Slovensku. Cieľom práce je laboratórna analýza vybraných pozorovaných znakov a ich následné porovnanie medzi odrodami a spôsobom alkoholovej fermentácie. V teoretickej časti práce sú opísané odrody z hľadiska pestovateľského, technologického a ich hlavné morfologické znaky …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fermentace a její využití v gastronomickém provozu
Jan Sekyra -
Fermentace Chlorella sp., perspektivního substrátu pro biotechnologické aplikace
Lívia Knapová -
Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu
Barbora Rázgová -
Vliv fermentace obilovin na kvalitativní a kvantitativní výživářské parametry
Tomáš Müller -
Statiny jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová -
Průběžné monitorování fermentace rybího masa pomocí experimentálního elektronického zařízení
Petr Starostka -
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová