Daniel Sváček
Bakalářská práce
Vývoj barmanství
Development of bartending
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je přehlednou a zajímavou formou seznámit čtenáře se vznikem barů jak ve světě, tak i v České republice, dále s historií barmanství, flair bartendingem, molekulární mixologií, původem slova koktejl a se spojitostí mezi hollywoodskými filmy a rozvojem popularity míšených nápojů. V analytické části práce je s přispěním odborníků z oboru řešen současný stav barmanství na území …víceAbstract:
The aim of this bachelor´s dissertation is in clearly and interesting way acquaint the reader with the formation of bars in the world as well as in the Czech Republic, with the history of bartending, flair bartending, molecular mixology, origin of the word cocktail and with connections between Hollywood movies and the development of popularity of mixed drinks. In the analytical part of the thesis is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/12196/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2014
- Vedoucí: Ing. Dana Johnová
- Oponent: Ing. Pavla Burešová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Historie České barmanské asociace a její vliv na současnou barovou scénu
Michal Novák -
Historie České barmanské asociace a její vliv na současnou barovou scénu
Michal Novák -
Současný vývoj, trendy a marketing v barmanství
Daniel Sváček -
Analýza nově vzniklých koktejlů na bázi ginů ve vybraných pražských barech
Lenka Telecká -
Marketingový mix kaviarni: prípadová štúdia podniku EMA espresso bar
Jakub Vreštiak -
Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"
Barbora Křížková -
Marketingový výzkum pro Stolní tenis a Hravý bar
Barbora Blechová -
Business Plan for Café-bar "Ave"
Khashimzhan Arziyev