Ekologické zemědělství a spotřeba biopotravin v ČR – Bc. Iva Kačerová
Bc. Iva Kačerová
Diplomová práce
Ekologické zemědělství a spotřeba biopotravin v ČR
Organic farming and organic food consumption in the CR
Anotace:
Diplomová práce se zabývá charakteristikou ekologického zemědělství, jeho vývojem ve světě a v České republice. Jsou definovány jeho zásady a cíle. Dalším tématem jsou biopotraviny, jejich značení, kontrola a certifikace. Jsou popsány faktory ovlivňující trh s biopotravinami a porovnány bioprodukty s produkty konvenčního zemědělství. Současně je vysvětlen pojem green marketing a společenská zodpovědnost …víceAbstract:
This master’s thesis is focused on characteristics of organic farming and its development in the world as well as Czech Republic. Next topic is organic food, its labeling, inspection and certification. Explained are the factors which influence organic food market and compared are bioproducts with products of conventional agriculture. The terms green marketing and social responsibility of companies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 3. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Jan Grosz
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Hospodářská politika a správa / Podnikání a administrativa
Práce na příbuzné téma
-
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Porovnání vybrané sklízecí mlátičky v konvenčním zemědělství a v precizním zemědělství.
Pavel VALENTA -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Environmentální aspekty podnikání v zemědělství
Hana Musilová -
Analýza ekologického zemědělství v kraji Vysočina a možnosti přechodu konvenční rodinné farmy do ekologického režimu hospodaření
Marie Tomanová -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Trh s biopotravinami v České republice v porovnání s vybranými evropskými státy
Andrea Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva