Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré – Bc. Roman Šebela
Bc. Roman Šebela
Diplomová práce
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
The Influence of Additives on the Rheological Properties of Fruit and Vegetable Purees
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré. V teoretické části jsou popsány jednotlivé druhy aditivních látek, jejich použití v potravinářství a vliv na reologii potravin. Další část práce popisuje chemické složení ovoce a zeleniny, a také zpracování ovoce a zeleniny na pyré. Poslední část literárního přehledu se věnuje reologii, …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of additives on the rheological properties of fruit and vegetable purees. In the theoretical part are described individual types of additives, their use in food industry and influence on food rheology. The next part describes the chemical composition of fruits and vegetables and also processing of fruits and vegetables into puree. The last part of the literature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu
Patrik Lenoch