Dominika Pastorková
Bachelor's thesis
Nové směry v technologii mražených krémů
New trends in technology of ice cream
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu mražených krémů a zmrzlin. Popisuje druhy použitých surovin a jejich vliv na jakost výsledného produktu.Mražené krémy se dle legislativy rozdělují na několik druhů, buď podle množství nebo typu suroviny. Zároveň se práce krátce věnuje historii vzniku zmrzliny a postupnému rozvíjení jed-notlivých technologií, které usnadnily nynější výrobu. Dále jsou zde zmíněny …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production of ice cream. The thesis describes usage of raw materials and their influence on the quality of the final product.Ice creams are divided into several categories, depending on quantity or kind of raw materials, according to valid legislation.Simultaneously, the thesis shortly pursues a history of ice cream and progressive developing technologies, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Roman Pytel
- Reader: Lenka Pohlodková, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sandstone Palettes from the PPNB site of Basta (Jordan): question of production technology and function
Dominik Chlachula -
Technology of production of Shea Butter and its influence on the Economic Efficiency in Ghana
Emefa Byll -
Biogas production as a strategic way of urban waste management in Lagos, Nigeria: Case study of Olusun landfill
Temitayo Oladeji -
The Project of Innovation of Supportive Tools of the Technology Innovation Center in Zlin in the Field of Startups
Mehmet Berk Özyürek -
Comparison of machining processes of selected rotating parts in terms of CNC and conventional production technology
Mahmoud J. B. Itmaizi -
Digitization of Records of Performed Autonomous Maintenance Activities on Pc Panels of Production Lines
Mehmet Burak Bozaslan -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Mikroskopické houby jako kontaminanty raw tyčinek
Jaroslav Vávra