Bc. Kateřina Krcháková

Master's thesis

Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu potravin živočišného původu

Influence of storage conditions on microbiological quality of food of animal origin
Abstract:
Tato práce se zabývá problematikou mikrobiologické degradace potravin živočišného původu v závislosti na podmínkách prostředí, které může inhibovat anebo podporovat rozvoj mikroorganismů. V práci je zahrnut přehled nejvýznamnějších skupin mikroorganismů se zaměřením na jejich metabolismus a na principy jejich negativního působení na potraviny.Praktická stránka práce se opírá o laboratorní experimenty …more
Abstract:
This work deals with the issue of microbiological degradation of food of animal origin depending on environmental conditions, which can inhibit or support the development of microorganisms. The work includes an overview of the most important microorganisms focusing on their metabolism and the principle of negative effects on food.The practical side of the thesis is based on laboratory experiments and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta