Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu potravin živočišného původu – Bc. Kateřina Krcháková
Bc. Kateřina Krcháková
Master's thesis
Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu potravin živočišného původu
Influence of storage conditions on microbiological quality of food of animal origin
Abstract:
Tato práce se zabývá problematikou mikrobiologické degradace potravin živočišného původu v závislosti na podmínkách prostředí, které může inhibovat anebo podporovat rozvoj mikroorganismů. V práci je zahrnut přehled nejvýznamnějších skupin mikroorganismů se zaměřením na jejich metabolismus a na principy jejich negativního působení na potraviny.Praktická stránka práce se opírá o laboratorní experimenty …moreAbstract:
This work deals with the issue of microbiological degradation of food of animal origin depending on environmental conditions, which can inhibit or support the development of microorganisms. The work includes an overview of the most important microorganisms focusing on their metabolism and the principle of negative effects on food.The practical side of the thesis is based on laboratory experiments and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRCHÁKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu potravin živočišného původu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Available from: https://theses.cz/id/u4aqo3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv rozkladu kořenové biomasy slunečnice roční (Helianthus annuus L.) na dynamiku složení půdního mikrobiomu
Jana Krejčíková -
Aerobic biodegradability of products created after the ozonation of selected pharmaceutical substances
Francois Saiget -
Využívání vedlejších energetických produktů a jeho vliv na životní prostředí
Jarmila Fréharová -
Vliv půdního sorpčního komplexu a huminových látek na stanovení nepolárních extrahovatelných látek (NEL) v půdě metodou FTIR.
Daniel Vacata -
Syntéza (ne)přírodních látek: Od fenolických látek a nitro mastných kyselin k nepřirozeným alfa aminokyselinám.
Daniel CHRENKO -
Identifikace metabolitů látek ze skupiny látek N-methoxybenzyl derivátů 2C fenylethylaminů v moči metodou HPLC/MS
Lucie Chaloupková -
Metody izolace a detekce látek použitelných jako náhrada bojových chemických látek (BCHL)
Martina Vidrmanová -
Emise těkavých organických latek, legislativa, stav
Radek ŠILHÁK