Možnosti zpracování asijských odrůd peckového ovoce – Michal Havránek
Michal Havránek
Bakalářská práce
Možnosti zpracování asijských odrůd peckového ovoce
Processing options of Asian stone fruit varieties
Anotace:
V práci byly zvažovány technologické parametry a látkové složení ovoce asijského původu ke zpracování z potravinářského hlediska. Jako možnosti zpracování dvou vybraných ovocných druhů byla prováděna destilace, zpracování do ovocné pomazánky a zpracování jako kompot. K těmto způsobům využití byly vybrány dva ovocné druhy. Asijská odrůdy meruňky Mai Che Sin byla využita k výrobě ovocné pomazánky a dále …víceAbstract:
Technological parameters and the substance composition of the fruit of Asian origin for processing in food terms were considered in the work. Distilling, processing into jam and processing as a compote were carried out as processing options for the two selected fruit species. The Asian variety of apricot named Mai Che Sin was used to make a jam and to make compote. The Asian variety of sliver named …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Anna Němcová
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologické parametry a konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd
Ivan Jarolík -
Ověření vhodnosti vybraných odrůd asijských slivoní pro podmínky ČR
Ivana Janíková -
Hodnocení sortimentu asijských hrušní pro podmínky ČR
Khrystyna Kuchinka -
Hodnocení pomologických a kvalitativních znaků u vybraných asijských a evropských odrůd slivoní
Denisa Vašinová -
Využití některých méňě pěstovaných ovocných druhů pro zpracování.
Dana Střihavková -
Využití méně pěstovaných ovocných druhů pro zpracování.
Martina Vincentová -
Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb
Daniel Pasz -
Rasová identita a white passing v románech Passing a Plum Bun
Karolína Kaňková