Michal Havránek

Bakalářská práce

Možnosti zpracování asijských odrůd peckového ovoce

Processing options of Asian stone fruit varieties
Anotace:
V práci byly zvažovány technologické parametry a látkové složení ovoce asijského původu ke zpracování z potravinářského hlediska. Jako možnosti zpracování dvou vybraných ovocných druhů byla prováděna destilace, zpracování do ovocné pomazánky a zpracování jako kompot. K těmto způsobům využití byly vybrány dva ovocné druhy. Asijská odrůdy meruňky Mai Che Sin byla využita k výrobě ovocné pomazánky a dále …více
Abstract:
Technological parameters and the substance composition of the fruit of Asian origin for processing in food terms were considered in the work. Distilling, processing into jam and processing as a compote were carried out as processing options for the two selected fruit species. The Asian variety of apricot named Mai Che Sin was used to make a jam and to make compote. The Asian variety of sliver named …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Dr. Ing. Anna Němcová
  • Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta