Možnosti inovace výroby pekárenských výrobků – Karolína Menoušková
Karolína Menoušková
Bakalářská práce
Možnosti inovace výroby pekárenských výrobků
Innovation Opportunities in the Production Cycle of Bakery Products
Anotace:
Bakalářská práce Možnosti inovace výroby pekárenských výrobků se v literární rešerši zabývá anatomickou stavbou a chemickým složením pšeničného zrna, mlýnskou technologii a speciální technikou mikromletí. Pozornost byla věnována netradičním surovinám v pekárenské výrobě jako jsou vláknina, mouka z obilovin a luštěnin, otruby a žitný slad. Cílem praktické části bylo provedení pekařského pokusu s přídavkem …víceAbstract:
Bachelor thesis Innovation Opportunities in the Production Cycle of Bakery Products deals with the anatomical structure and the chemical composition of wheat grain, the mill technology and a special technique of micromilling. The main aim of the study is to look at non-traditional ingredients in the field of bakery production such as fibre, cereal and legume flour or bran and rye malt. The practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice
Barbora Veselá -
Vliv biotechnologického zpracování nových odrůd ječmene na kvalitu pekařského výrobku
Lenka Kumbárová -
Vliv kvality tuku na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku
Hana Keindlová -
Diverzifikace produktů společnosti pekárna ADÉLKA a.s. v Pelhřimově
Jan Barták