Bioaktivní látky čajů z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů – Bc. Ladislav Mucha
Bc. Ladislav Mucha
Master's thesis
Bioaktivní látky čajů z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů
Bioactive Substances of Tea from South America and Tea from Diverse Nontraditional Sources
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá stanovením bioaktivních látek v čajích z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů, konkrétně byly zkoumány tyto bylinné čaje: Cesmína para-guayská, Wira Wira, Muňa Muňa, Lapacho, Catuaba, Vilcacora, Myrtovník citronový, Vousatka citronová, Ostropestřec mariánský. V teoretické části diplomové práce je uvede-no obecné chemické složení bylinných čajů a blíže jsou popsány …viacAbstract:
Master's thesis deals with the determination of bioactive substance in teas in South Ameri-ca and teas produced from non-traditional sources, especially were studied these herbal teas: Yerba mate, Wira Wira, Muna Muna, Lapacho, Catuaba, Vilcacora, Myrtle lemon, Lemon grass, Milk thistle. In the theoretical part of the thesis is indicated a chemical composition of herbal tea and closer are described …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2014
Zverejniť od: 28. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mucha, Ladislav. Bioaktivní látky čajů z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 28.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Bylinné čaje a jejich antioxidanty
Ladislava Ilčíková -
Farmakologické účinky vybraných léčivých rostlin
Tereza Pokorná -
Monitoring antioxidantů v bylinných čajích
Klára Jégrová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Anna Procházková -
Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské
Eva Kotásková