Výroba a hodnotenie alkoholických nápojov typu cider – Bc. Daniel Seriš
Bc. Daniel Seriš
Diplomová práce
Výroba a hodnotenie alkoholických nápojov typu cider
Výroba a hodnocení alkoholických nápojů typu cider.
Anotace:
Táto diplomová práca sa zaoberá výrobou a hodnotením alkoholických nápojov typu cider. Literárna časť je venovaná širokému spektru informácií od legislatívy ciderov až po ich svetovú produkciu. Zvýšená pozornosť je venovaná chemickému zloženiu jabĺk a muštu, senzorickému hodnoteniu a jednotlivým technologickým procesom ktoré sú realizované počas výroby ciderov. V praktickej časti bolo analyzovaných …víceAbstract:
This thesis deals with the production an evaluation of alcoholic beverages of the cider type. The literary part is devoted to a wide range of information beginning with cider legislation to the world production. Increased attention is paid to the chemical composition of apples and must, sensory evaluation and individual technological processes that are implemented during the production of ciders. …víceAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá výrobou a hodnotením alkoholických nápojov typu cider. Literárna časť je venovaná širokému spektru informácií od legislatívy ciderov až po ich svetovú produkciu. Zvýšená pozornosť je venovaná chemickému zloženiu jabĺk a muštu, senzorickému hodnoteniu a jednotlivým technologickým procesom ktoré sú realizované počas výroby ciderov. V praktickej časti bolo analyzovaných …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Projekt užití statistických metod v procesu plánování výroby ve firmě Mitas, a.s.
Roman KASAL -
Proces řízení pracovního kapitálu a jeho optimalizace ve výrobním podniku
Veronika Svitáková -
Návrh učebního textu pro výuku odborného předmětu Hygiena a technologie potravin na středních školách
Radovan Jůzl -
Tvorba styrenu, vinylfenolů a monocyklických aromatických uhlovodíků v technologii potravin
Adéla Ramešová -
Možnosti použití netradičních tuků v technologii potravin
Silvie Radomská -
Návrh přípravy učitele do odborného předmětu Hygiena a technologie potravin
Markéta Jarošová -
Vytvoření učebního textu pro předmět Hygiena a technologie potravin a jeho využití na střední odborné škole
Lucie MAŠÁTOVÁ -
Analýza výdajů Ústavu technologie potravin FT UTB ve Zlíně za rok 2014
Zuzana Hanáčíková