Veronika HANÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Náhradní sladidla v potravinách
Sweeteners in food
Abstract:
Tato práce obsahuje výčet náhradních sladidel v potravinách. Jejich rozdělení na syntetické a přírodní. A také upozornění na nemoci způsobené nadměrným příjmem sladidel. Cílem práce bylo porovnání sacharidů vůči náhradním sladidlům a doporučení alternativních sladidel pro diabetiky a pro nemocné trpící nadváhou a obezitou.Abstract:
This work contains a list of sweeteners of food. The distribution of synthetic and natural. And also notice the diseases caused by excessive intake of sweeteners. The aim was to compare alternative sweeteners with carbohydrate and recommendations of alternative sweeteners for diabetics and patiens suffering from overweight and obezity.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22680
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jana Rieglová
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HANÁKOVÁ, Veronika. Náhradní sladidla v potravinách. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Úroveň výživových znalostí pacientů s diagnózou diabetes mellitus
Monika DVOŘÁKOVÁ -
Umělá sladidla v potravinách
Kristýna Žvátorová -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš -
Porovnání umělých sladidel a cukru (sacharózy) z hlediska škodlivosti na zdraví
Eliska Romankiv -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK