Veronika HANÁKOVÁ

Bachelor's thesis

Náhradní sladidla v potravinách

Sweeteners in food
Abstract:
Tato práce obsahuje výčet náhradních sladidel v potravinách. Jejich rozdělení na syntetické a přírodní. A také upozornění na nemoci způsobené nadměrným příjmem sladidel. Cílem práce bylo porovnání sacharidů vůči náhradním sladidlům a doporučení alternativních sladidel pro diabetiky a pro nemocné trpící nadváhou a obezitou.
Abstract:
This work contains a list of sweeteners of food. The distribution of synthetic and natural. And also notice the diseases caused by excessive intake of sweeteners. The aim was to compare alternative sweeteners with carbohydrate and recommendations of alternative sweeteners for diabetics and patiens suffering from overweight and obezity.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 22680

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jana Rieglová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HANÁKOVÁ, Veronika. Náhradní sladidla v potravinách. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy