Možnosti regulácie kyselín pri výrobe vína – Bc. Lenka Pribilová
Bc. Lenka Pribilová
Master's thesis
Možnosti regulácie kyselín pri výrobe vína
Možnosti regulace kyselin při výrobě vína
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřená na látkové složení vína, s důrazem na organické kyseliny a možnosti jejich regulace, především pomocí jablečno-mléčné fermentace. V literární části je popsané látkové složení vína s důrazem na organické kyseliny ve víně, zejména kyselinu vinnou, jablečnou, mléčnou a citrónovou. Dále rozebírá možnosti regulace kyselin, zvyšováním nebo snižováním obsahu kyselin ve víně. …moreAbstract:
Thesis is focused on substance composition of wine, with the main focus on organic acid and possibilities of regulation, mainly with malic-lactic fermentation. In literary part is described substance composition of wine, with the main focus on organic acids, mainly tartaric acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Further are described possibilities of acid regulation with increasing or decreasing …moreAbstract:
Diplomová práca bola zameraná na látkové zloženie vína, s dôrazom na organické kyseliny a možnosti ich regulácie, predovšetkým pomocou jablčno mliečnej fermentácie. V literárnej časti je popísané látkové zloženie vína s dôrazom na organické kyseliny vo víne, najmä kyselinu vínnu, jablčnú, mliečnu a citrónovú. Ďalej sa rozoberajú možnosti regulácie kyselín, zvyšovaním alebo znižovaním obsahu kyselín …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Vývoj kultivačního modelu pro efektivní produkci kyseliny hyaluronové
Helena Kovářová -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights