Možnosti regulácie kyselín pri výrobe vína – Bc. Lenka Pribilová
Bc. Lenka Pribilová
Diplomová práce
Možnosti regulácie kyselín pri výrobe vína
Možnosti regulace kyselin při výrobě vína
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřená na látkové složení vína, s důrazem na organické kyseliny a možnosti jejich regulace, především pomocí jablečno-mléčné fermentace. V literární části je popsané látkové složení vína s důrazem na organické kyseliny ve víně, zejména kyselinu vinnou, jablečnou, mléčnou a citrónovou. Dále rozebírá možnosti regulace kyselin, zvyšováním nebo snižováním obsahu kyselin ve víně. …víceAbstract:
Thesis is focused on substance composition of wine, with the main focus on organic acid and possibilities of regulation, mainly with malic-lactic fermentation. In literary part is described substance composition of wine, with the main focus on organic acids, mainly tartaric acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Further are described possibilities of acid regulation with increasing or decreasing …víceAbstract:
Diplomová práca bola zameraná na látkové zloženie vína, s dôrazom na organické kyseliny a možnosti ich regulácie, predovšetkým pomocou jablčno mliečnej fermentácie. V literárnej časti je popísané látkové zloženie vína s dôrazom na organické kyseliny vo víne, najmä kyselinu vínnu, jablčnú, mliečnu a citrónovú. Ďalej sa rozoberajú možnosti regulácie kyselín, zvyšovaním alebo znižovaním obsahu kyselín …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj kultivačního modelu pro efektivní produkci kyseliny hyaluronové
Helena Kovářová -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba
Název
Vložil
Vloženo
Práva