Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví – Alena Tokareva
Alena Tokareva
Bakalářská práce
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Trans-fatty acids in human nutrition and their effect on health
Anotace:
Trans-nenasycené mastné kyseliny jsou mastné kyseliny, které obsahují jednu nebo více dvojných vazeb v trans-konfiguraci. Rozlišujeme průmyslové a ruminantní trans-mastné kyseliny. Hlavním zdrojem průmyslových trans-mastných kyselin ve výživě lidí je částečně ztužený tuk a potraviny, které jej obsahují (margaríny, sladké a slané výrobky, pokrmy rychlého občerstvení). Částečně ztužený tuk se vyrábí …víceAbstract:
Trans-unsaturated fatty acids are fatty acids that contain one or more double bonds in the trans-configuration. We distinguish between industrial and ruminant trans-fatty acids. The main source of industrial trans-fatty acids in human nutrition is partially hydrogenated fats and foods containing it (margarines, sweet and savoury products, fast food products). Partially hydrogenated fats are produced …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
- Oponent: Ladislav Žatečka, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOKAREVA, Alena. \textit{Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ucm6a3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Monika Vychytilová -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka
Petra Šenkýřová
Název
Vložil
Vloženo
Práva