Bc. Lukáš Kubík

Diplomová práce

Využitie fermentačných plynov z výroby vína

Využití fermentačních plynů z výroby vína
Anotace:
Tato závěrečná práce na téma využití fermentačních plynů, se dělí na dvě části. V první literární části se věnuji formou rešerše od procesu alkoholové fermentace, využití aktivních suchých vinných kvasinek během procesu inokulace na start alkoholové fermentace, přes kvasné plyny, jejich směs a popis oxidu uhličitého. Dále je popsáno využití fermentačních plynů, technické plyny a popis aromatických …více
Abstract:
This final thesis on the topic of the use of fermentation gases is divided into two parts. In the first literary part, I focus on the form of research from the process of alcoholic fermentation, the use of active dry wine yeast during the inoculation process to start alcoholic fermentation, through fermentation gases, their mixture and the description of carbon dioxide. Further, the use of fermentation …více
Abstract:
Táto záverečená práca na tému využitia fermentačných plynov, sa delí na dve časti. V prvej literárnej časti sa venujem formou rešerše od procesu alkoholovej fermentácie, využitia aktívnych suchých vinných kvasiniek počas procesu inokulácie na štart alkoholovej fermentácie, cez kvasné plyny, ich zmes a popis oxidu uhličitého. Ďalej je popísané využitie fermentačných plynov, technické plyny a popis aromatických …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Tomáš Kopta, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta