Veronika Božena Hendrychová

Bakalářská práce

Hmyzí produkty jako surovina pro výrobu potravin

The use of insect products as a raw material in food production
Anotace:
Jedlý hmyz je bohatým zdrojem proteinů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a vitaminů. Proteiny jsou obsaženy z 13–77 %, jejich stravitelnost dosahuje 77–98 %. Je zdrojem minerálních látek – mědi, železa, hořčíku, fosforu, selenu nebo zinku. V hojném množství jsou obsaženy vitaminy B2, B5 a H, v menší míře potom vitaminy A, C, B3, E nebo B1. Možnými kontaminanty jedlého hmyzu jsou enterobakterie …více
Abstract:
Edible insects are a rich source of proteins, essential amino acids, minerals and vitamins. Proteins are contained in 13–77 %, their digestibility reaches 77–98 %. They are a good source of mineral elements – copper, iron, magnesium, phosphorus, selenium or zinc. Vitamins B2, B5 and H are present in abundance but they are a poor source of vitamins A, C, B3, E or B1. Edible insect’s possible contaminants …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin