Hmyzí produkty jako surovina pro výrobu potravin – Veronika Božena Hendrychová
Veronika Božena Hendrychová
Bakalářská práce
Hmyzí produkty jako surovina pro výrobu potravin
The use of insect products as a raw material in food production
Anotace:
Jedlý hmyz je bohatým zdrojem proteinů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a vitaminů. Proteiny jsou obsaženy z 13–77 %, jejich stravitelnost dosahuje 77–98 %. Je zdrojem minerálních látek – mědi, železa, hořčíku, fosforu, selenu nebo zinku. V hojném množství jsou obsaženy vitaminy B2, B5 a H, v menší míře potom vitaminy A, C, B3, E nebo B1. Možnými kontaminanty jedlého hmyzu jsou enterobakterie …víceAbstract:
Edible insects are a rich source of proteins, essential amino acids, minerals and vitamins. Proteins are contained in 13–77 %, their digestibility reaches 77–98 %. They are a good source of mineral elements – copper, iron, magnesium, phosphorus, selenium or zinc. Vitamins B2, B5 and H are present in abundance but they are a poor source of vitamins A, C, B3, E or B1. Edible insect’s possible contaminants …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Consumers' attitudes towards insect consumption in Cambodia
Techhong Lim -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Senzorická analýza výživových doplňků
Iveta Králová -
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Zoonotic Aspects of Edible Insects in the Czech Republic
Eva Coufalová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová