Bc. Lenka Baletková

Bakalářská práce

Cizorodé látky v potravinách a rizika spojená s jejich konzumací

Anotace:
Bakalářská práce se zabývá cizorodými látkami v potravinách a jejich možnými zdravotními riziky. Jsou to jednak látky aditivní, které se do potravin záměrně přidávají a takzvané látky kontaminující, které potraviny znečišťují a jsou pro člověka nežádoucí. Praktická část této práce je založena na výzkumu způsobu stravování studentů vysokých škol různého zaměření a jejich znalostech o cizorodých látkách …více
Abstract:
The goal of the thesis is to discover foreign matter which can occur in food and its potential danger for health. We divide to additives, which is add to food deliberately (like antioxidants, preservatives, color additives, enhancers, etc.), and food contamination (like fertilizers, pesticides, toxic matter and other chemicals). The practical part of the thesis analyzes the eating habits of students …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2006
  • Vedoucí: Mgr. MVDr. Leoš Landa, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Všeobecná sestra