Cizorodé látky v potravinách a rizika spojená s jejich konzumací – Bc. Lenka Baletková
Bc. Lenka Baletková
Bakalářská práce
Cizorodé látky v potravinách a rizika spojená s jejich konzumací
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá cizorodými látkami v potravinách a jejich možnými zdravotními riziky. Jsou to jednak látky aditivní, které se do potravin záměrně přidávají a takzvané látky kontaminující, které potraviny znečišťují a jsou pro člověka nežádoucí. Praktická část této práce je založena na výzkumu způsobu stravování studentů vysokých škol různého zaměření a jejich znalostech o cizorodých látkách …víceAbstract:
The goal of the thesis is to discover foreign matter which can occur in food and its potential danger for health. We divide to additives, which is add to food deliberately (like antioxidants, preservatives, color additives, enhancers, etc.), and food contamination (like fertilizers, pesticides, toxic matter and other chemicals). The practical part of the thesis analyzes the eating habits of students …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2006
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/me0bt/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2006
- Vedoucí: Mgr. MVDr. Leoš Landa, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Všeobecná sestra
Práce na příbuzné téma
-
In vitro effects of food constituents on the aryl hydrocarbon receptor-CYP1A1 signaling pathway.
Alžběta SROVNALOVÁ -
Konzervanty přírodního původu jako alternativy siřičitanům v potravinách
Martina Kmeťová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza