Michaela Kulhánková

Bakalářská práce

Možnosti výroby fortifikovaných vín

Possibilities of producing fortified wines
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o fortifikovaných vínech vyráběných ve světě i v České republice. Literární část je věnovaná možnostem výroby, ať už jde o použitý destilát nebo termín fortifikace a dále jsou zde popsaná nejdůležitější fortifikovaná vína světa, jimiž jsou portské, sherry, madeira, málaga, marsala, commandaria a kagor. Součástí literární části je i legislativa ošetřující výrobu likérových …více
Abstract:
The Bachelor thesis is focused on world and czech fortified wines. The literature review dedicates its attetion to possible methods of production, concluding the used spirit in the making of fortified wines or the timing of fortification. Later there are described the most important world fortified wines, which are port, sherry, madeira, malaga, marsala, commandaria and kagor. Important part of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství