Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu. – Bc. Lucia LOUTOCKÁ
Bc. Lucia LOUTOCKÁ
Diplomová práce
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
The classification of chosen chemical and sensory characteristics of a honey.
Anotace:
Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu …víceAbstract:
This thesis deals with bee honey which plays an important role in nutrition. In the theoretical part was described a basic characteristic of honey structure and their effect on its physical-chemical characteristics. The problem of false making the honey was solved and methods of its authentication was analysed. In the experimental part was made analysis of the chosen elements important qualitative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15041
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
- Vedoucí: Ing. Marta Severová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LOUTOCKÁ, Lucia. \textit{Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.} [online]. Zlín, 2010 [cit. 2023-04-01]. Dostupné z: https://theses.cz/id/ukze9h/. Diplomová práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce Ing. Marta Severová.
Jak správně citovat práci
LOUTOCKÁ, Lucia. Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání senzorických a chemických vlastností cizokrajných a domácích medů
Jarmila SEKYROVÁ -
Den nye ordklasseinndelingen i norsk, med spesielt fokus pa pronomen og determinativ og en sammenligning med det engelske og det slovakiske systemet
Pavol Seriš -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková -
Samernas liv i Sverige och Ryssland: en analys av utvalda aspekter med fokus på kolonisation, politisk representation och samtida problem
Blanka Maršálková -
Möjligheter till stöd för personer med autism i Sverige enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Veronika Clausová -
Med, jeho složení a uplatnění ve výživě
Nikol Semerádová -
Svenska nyord 2000-2013. En analys med fokus på lånord
Tomáš Stříbný -
Analiza prevoda frazemov iz slovenščine v češčino v romanu A. E. Skubica Grenki med.
Zdeňka Kohoutková