Zvyšování nutriční hodnoty píce mezirodových hybridů Festulolium uplatněním mimokořenové aplikace selenu – Mgr. Hanka Tobolíková
Mgr. Hanka Tobolíková
Master's thesis
Zvyšování nutriční hodnoty píce mezirodových hybridů Festulolium uplatněním mimokořenové aplikace selenu
Increasing the nutritional value of intergeneric hybrids of Festulolium for fodder by non-root application of selenium
Anotácia:
Cílem této diplomové práce s názvem: „Zvyšování nutriční hodnoty píce mezirodových hybridů festulolium uplatněním mimokořenové aplikace selenu.“ bylo v jednoročním maloparcelkovém pokusu sledovat reakce čtyř odrůd festulolií biofortifikovaných selenem. Píce byla hnojena ve všech variantách standardní dávkou dusíku (N) v dávce 60 kg.ha-1 a selen byl aplikován foliárně ve formě Na2SeO3 ve fázi odnožování …viacAbstract:
This thesis “Increasing the nutritional value of intergeneric hybrids of Festulolium for fodder by non-root application of selenium” describes a one-year study on the reactions of four varieties of Festulolium to biofortification with selenium in a small plot. All variants of the fodder were fertilized at a standard nitrogen (N) dose of 60 kg.ha-1, and selenium was applied foliarly as Na2SeO3 in at …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Petr Škarpa, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOBOLÍKOVÁ, Hanka. \textit{Zvyšování nutriční hodnoty píce mezirodových hybridů Festulolium uplatněním mimokořenové aplikace selenu}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ulecxt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Agricultural Specialization / General Agriculture