Veronika Zakharova
Bachelor's thesis
Spirulina - funkční potravina
Spirulina- functional food
Abstract:
Modrozelená vláknitá sinice Spirulina je objektem řady studií více než 50 let. Na počátku výzkumu vesmírných programů řada vědců považovala Spirulinu za “Potravinu budoucnosti”, a to nejen díky svému unikátnímu složení, ale také z hlediska získání obrovského množství biomasy. Tato práce je zaměřená na přehled obsahových látek a jejích vlivu na zdraví člověka.Dále je popsaná problematika závislosti …moreAbstract:
Microalgae Spirulina is the subject of many studies during more that 50 years. At the beginning of space program research, many different scientists considered the Spirulina as “Food of the future” and “Space food”. It happened only because of unique nutri-tion of this product, but also in terms of growing and possibility of multiple and repro-duce even artificial light and conditions. In this work …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová