Veronika Zakharova

Bachelor's thesis

Spirulina - funkční potravina

Spirulina- functional food
Abstract:
Modrozelená vláknitá sinice Spirulina je objektem řady studií více než 50 let. Na počátku výzkumu vesmírných programů řada vědců považovala Spirulinu za “Potravinu budoucnosti”, a to nejen díky svému unikátnímu složení, ale také z hlediska získání obrovského množství biomasy. Tato práce je zaměřená na přehled obsahových látek a jejích vlivu na zdraví člověka.Dále je popsaná problematika závislosti …more
Abstract:
Microalgae Spirulina is the subject of many studies during more that 50 years. At the beginning of space program research, many different scientists considered the Spirulina as “Food of the future” and “Space food”. It happened only because of unique nutri-tion of this product, but also in terms of growing and possibility of multiple and repro-duce even artificial light and conditions. In this work …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta