Kvalitativní parametry Moringa oleifera a Moringa stenopetala – Bc. Lucie Hellebrandová
Bc. Lucie Hellebrandová
Diplomová práce
Kvalitativní parametry Moringa oleifera a Moringa stenopetala
Qualitative parameters of Moringa oleifera and Moringa stenopetala
Anotace:
První část diplomové práce popisuje rod Moringaceae, jeho botanickou charakteristiku, základní parametry, seznam obsahových látek a jejich využití. Dále diplomová práce charakterizuje vlastnosti dvou druhů Moringa oleifera a Moringa stenopetala, jejich zpracování a využití pro lidský organismus. Druhá část diplomové práce se zabývá stanovením vitaminu E v oleji i semenech moringy, poměry mastných kyselin …víceAbstract:
The first part of the diploma thesis explains the genus Moringaceae, its botanical characteristics, the basic parameters, the list of phytochemistry and its uses. Furthermore, the diploma thesis describes the characteristics of two types – Moringa oleifera and Moringa stenopetala, their processing and uses for the human organism. The second part of the diploma thesis deals with the determination of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Kateřina Vaculová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HELLEBRANDOVÁ, Lucie. \textit{Kvalitativní parametry Moringa oleifera a~Moringa stenopetala} [online]. Brno, 2020 [cit. 2023-12-06]. Dostupné z: https://theses.cz/id/unutdq/. Diplomová práce. Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. Vedoucí práce Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biomass production and nutritional potencial of Moringa stenopetala and Moringa oleifera species on plantations in southern Ethiopia
Moana Ungrová -
Studie vybraných druhů dřevin rodu Moringa (Moringaceae)
Kateřina Růžičková -
Biologicky aktivní látky v rostlině moringa olejodárná (\kur{\tp{Moringa oleifera}})
Erika Čillíková -
DNA polymorfizmy genu pro receptor CD36 a ovlivnění chuti pro mastné kyseliny
Matěj Dorda -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk