Bc. Lucie Hellebrandová

Diplomová práce

Kvalitativní parametry Moringa oleifera a Moringa stenopetala

Qualitative parameters of Moringa oleifera and Moringa stenopetala
Anotace:
První část diplomové práce popisuje rod Moringaceae, jeho botanickou charakteristiku, základní parametry, seznam obsahových látek a jejich využití. Dále diplomová práce charakterizuje vlastnosti dvou druhů Moringa oleifera a Moringa stenopetala, jejich zpracování a využití pro lidský organismus. Druhá část diplomové práce se zabývá stanovením vitaminu E v oleji i semenech moringy, poměry mastných kyselin …více
Abstract:
The first part of the diploma thesis explains the genus Moringaceae, its botanical characteristics, the basic parameters, the list of phytochemistry and its uses. Furthermore, the diploma thesis describes the characteristics of two types – Moringa oleifera and Moringa stenopetala, their processing and uses for the human organism. The second part of the diploma thesis deals with the determination of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Kateřina Vaculová, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta