Alena BEŇADIKOVÁ

Bachelor's thesis

Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.

The cocoa beans as base material for the production of chocolate.
Abstract:
Cílem bakalářské práce je shrnutí poznatků o kakaových bobech a kakaovníku. Obsahem práce je popis kakaovníku jako plodiny, jeho pěstování, druhy kakaovníku. Dále pak zpracování kakaových bobů a jejich chemické složení. Hlavní důraz je kladen na popis jednotlivých složek a jejich význam pro výrobu čokolády se zaměřením na kakaové máslo a aromatické látky vzniklé při pražení.
Abstract:
The aim of the bachelor thesis is gathering of findings about cocoa beans and cocoa tree. Subject of this work is a cocoa tree description as a plant, its cultivation and cocoa tree types. Then cocoa tree processing and its chemical composition. The main emphasis is put on a description of particular elements and its importance in chocolate production focused on cocoa butter and flavoury matters generated …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 20555

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hrabě, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

BEŇADIKOVÁ, Alena. Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy