Andrea Martinková

Bachelor's thesis

Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy

Antimicrobial Action of Colicins on Bacteria Producing Biogenic Amines
Abstract:
Biogenní aminy jsou obsaženy téměř ve všech potravinách rostlinného, ale zejména živočišného původu. Nejčastěji jsou produktem mikrobiálních dekarboxyláz. Výskyt biogenních aminů v potravinách může představovat závažné zdravotní riziko pro citlivé konzumenty. Redukce množství biogenních aminů v potravinách je otázkou snížení či likvidace dekarboxyláza pozitivní mikroflóry. Cílem této práce bylo otestovat …more
Abstract:
Biogenic amines are found almost in all the food of plant, but especially of animal origin. Most often, they are the product of microbial decarboxylases. The occurrence of biogenic amines in food can represent a serious health risk to sensitive consumers. The quantity re-duction of biogenic amines in food is a matter of reducing or eliminating the decarboxylase and the positive microflora. The aim …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Martinková, Andrea. Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe