Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy – Andrea Martinková
Andrea Martinková
Bachelor's thesis
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Antimicrobial Action of Colicins on Bacteria Producing Biogenic Amines
Abstract:
Biogenní aminy jsou obsaženy téměř ve všech potravinách rostlinného, ale zejména živočišného původu. Nejčastěji jsou produktem mikrobiálních dekarboxyláz. Výskyt biogenních aminů v potravinách může představovat závažné zdravotní riziko pro citlivé konzumenty. Redukce množství biogenních aminů v potravinách je otázkou snížení či likvidace dekarboxyláza pozitivní mikroflóry. Cílem této práce bylo otestovat …moreAbstract:
Biogenic amines are found almost in all the food of plant, but especially of animal origin. Most often, they are the product of microbial decarboxylases. The occurrence of biogenic amines in food can represent a serious health risk to sensitive consumers. The quantity re-duction of biogenic amines in food is a matter of reducing or eliminating the decarboxylase and the positive microflora. The aim …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARTINKOVÁ, Andrea. \textit{Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/uri497/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Martinková, Andrea. Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Biogenní syntéza oxidických nanočástic
Sabrin Abdallah -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec -
Finanční analýza společnosti Maso Jičín, s. r. o.
Tomáš Turek -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová