Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže – Bc. Alena BANTOVÁ
Bc. Alena BANTOVÁ
Master's thesis
Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže
The use of plant essential oils for decrease of chilled poultry contamination.
Abstract:
Rostlinné silice jsou těkavé, ve vodě nerozpustné látky s charakteristickou vůní. Získávají se destilací z rostlinných materiálů (květin, pupenů, semen, listů, bylin a plodů). V této práci byly sledovány antimikrobiální účinky čtyř rostlinných silic, a to z hřebíčku (Syzygium aromaticum), bobkového listu (Laurus nobilis) a dvou druhů dobromyslu (Origanum minutiflorum a Origanum dubium). Byla použita …moreAbstract:
Essential oils are volatile, hydrophobic liquid with tipical odour. Essential oils are general-ly extracted by distillation from plant materials (flowers, buds, seeds, leaves, herbs and fruits). In this work, an antimicrobial effect of four essential oils from clove (Syzygium aromaticum), bay leaf (Laurus nobilis) and two species oregano (Origanum minutiflorum and Origanum dubium). It was observed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15037
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BANTOVÁ, Alena. \textit{Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/usd291/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BANTOVÁ, Alena. Možnosti využití rostlinných extraktů pro snížení povrchové kontaminace chlazené drůbeže. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Krmiva využívaná ve výživě drůbeže
Vladana Hromádková -
Využití hmyzu ve výživě drůbeže
Nikola Pokorný